Om oss

TJÄNSTER

 

Massage och

healing för häst

 

Lektioner och utbildning

 

Kurser i Akademisk Ridkonst

 

Övernattning/

bo på hästgård

Så fann jag den Akademiska Ridkonsten för första gången!

 

Men, i våra trakter var det väldigt få tränare som verkligen undervisade i AR. Det var många som påstod sig vara AR-tränare men som inte alls studerade ridkonsten och hantverket i att utbilda ridhästar. Till slut, efter att ha varit fotfolk på Hanna Engströms kurser några gånger, fann jag riddare nr 78 Elise Nilsson som jag började att utbilda mig för.

 

2012 tränade jag och Hampus för Bent Branderup för första gången. Det var oerhört lärorikt att få chansen att träna för en av de få mästarna som finns inom ridning.

 

 

18 maj 2014 red vi återigen för Bent och tog då godkänt markarbets- och longeringsprov. Provet är ett första steg för att fortsätta utbilda sig till väpnare och riddare inom den akademiska ridkonsten.

 

Detta prov visar på att ryttaren har förstått hjälpgivningen, att man kan föra en häst mellan mjuka hjälper i öppna, sluta, sluta över diagonalen, skrittpiruett, förvänd sluta samt visa hästen i alla gångarter i framåt-nedåt, samling och övergångar i korrekt form i longering (läs mer om provet på http://knighthoodoftheacademicartofriding.eu/knighthood/positions/).

 

Grunden för mig när jag sökte mig till den akademiska ridkonsten var att jag kände att jag ville ha ett mjukare alternativ, men också att någon kunde förklara varför, inte bara hur, man gör något i hästens utbildning.

 

De frågorna har jag så smått börjat få svar på och jag ser verkligen fram emot att fortsätta fördjupa och utbilda mig inom ridkonsten! Det är verkligen vägen som är målet! Man tränar på den nivån man befinner sig på och med den häst man har valt.

 

Det är en av de saker som jag verkligen gillar med den Akademiska Ridkonsten; man arbetar utifrån hästens och ryttarens förutsättningar och så försöker man att ständigt förbättra dessa.

 

 

Om du också är nyfiken på Akademisk Ridkonst eller bara undrar om det kan vara något för dig och din häst så är jag glad över att få hjälpa er!

//Anna-Karin